סיום יפני לסמסטר ראשון בבית לאמנות ישראלית - 3 אירועים מרתקים

התחלה: 18:45 14.01.2020 סיום:20:30 22.01.2020
מיקום:בבית לאמנות ישראלית | המכללה האקדמית תל אביב-יפו

סיום יפני לסמסטר ראשון בבית לאמנות ישראלית - 3 אירועים מרתקים

התחלה: 18:45 14.01.2020
סיום:20:30 22.01.2020
מיקום:בבית לאמנות ישראלית | המכללה האקדמית תל אביב-יפו
המכירה באירוע הסתיימה
המכירה באירוע הסתיימה

אנו מתנצלים, בעקבות תקלה בחברת הסליקה לא ניתן לבצע תשלום כעת. עמכם הסליחה

סיום יפני לסמסטר ראשון בבית לאמנות ישראלית


אני ביפן באומבריה- דיאלוג בין מעצבת האופנה אילנה אפרתי וד"ר אורי ברטל


יום ג' 7 בינואר 18:45 - 20:15


שם הכותרת לקוח מתוך מכתב ששלח ואן-גוך לאחיו תיאו בו הוא כותב "אני ביפן בארל" ובכך הוא מתאר את עצמו נמצא ביפן למרות שהוא נמצא פיזית בעיר הצרפתית ארל. ההרצאה תעקוב אחרי פרקטיקות של יצירות יפניות אותן מקיימת מעצבת האופנה אילנה אפרתי בביתה שבאומבריה - החל מיצירה של חומרים וצבעים טבעיים, ועד מעקב דרך ארבע העונות על התאורה וצבעיהם השונים על יצירתה .


--------


"מכחולים מעופפים"- הרצאה והדגמה של פרופ' יעקב רז והמאסטר קזואו אישיאי על אמנות הקליגרפיה היפנית


יום ג' 14 ינואר 18:45 - 20:15


"קווי מכחול מעופפים" - על אמנות הקליגרפיה היפנית, מרכז הפגישה יהיה הדגמת קליגרפיה של האמן היפני קזואו אישיאי. ההרצאה תסקור את ההיסטוריה, התיאוריה, הגוונים, וסגנונות הקליגרפיה היפנית, מאז מוצאה בקליגרפיה הסינית ועד ימינו. במסגרת הסדרה טוקיו-תל אביב.


--------


"מרקם, מראה, צבעים, אסתטיקה, טעם" - אמנות המטבח היפני וגלגוליו לשולחן הישראלי מפי המעצב עדלי סטוק.


יום ג' 21 בינואר 18:45 - 20:15


אמנות המטבח היפני וגלגוליו לשולחן הישראלי חווית הסעודה היפנית בה המנות מוגשות בזו אחר זו, הנה כדפדוף במגזין עיצוב משובח או קטלוג של יצירות אמנות. יש הטוענים כי המטבח היפני הוא למעשה תחום נוסף במרחב האמנות. החל במאה ה-16 עם סן- נו-ריקיו וטקס התה, דרך התפתחות הקייסקי ועד רוסנג׳ין במאה ה-20. נבחן כיצד האמנים האלה הטביעו חותמם ואיך הם מהלכים קסם על חלוצי ומובילי אמנות המטבח היפני בארץ. במסגרת הסדרה טוקיו- תל אביב.



קרדיט לצילומים:


קזואו אישיאי, צילום: רון יוסף


קזואו אישיאי, צילום: ענבל כהן חמו (תמונת רקע)


שפים: מנות - רנן ודניאל קומטה. צילום: גל ממליה


פרטי המוכר: בית לאמנות ישראלית

סיום יפני לסמסטר ראשון בבית לאמנות ישראלית


אני ביפן באומבריה- דיאלוג בין מעצבת האופנה אילנה אפרתי וד"ר אורי ברטל


יום ג' 7 בינואר 18:45 - 20:15


שם הכותרת לקוח מתוך מכתב ששלח ואן-גוך לאחיו תיאו בו הוא כותב "אני ביפן בארל" ובכך הוא מתאר את עצמו נמצא ביפן למרות שהוא נמצא פיזית בעיר הצרפתית ארל. ההרצאה תעקוב אחרי פרקטיקות של יצירות יפניות אותן מקיימת מעצבת האופנה אילנה אפרתי בביתה שבאומבריה - החל מיצירה של חומרים וצבעים טבעיים, ועד מעקב דרך ארבע העונות על התאורה וצבעיהם השונים על יצירתה .


--------


"מכחולים מעופפים"- הרצאה והדגמה של פרופ' יעקב רז והמאסטר קזואו אישיאי על אמנות הקליגרפיה היפנית


יום ג' 14 ינואר 18:45 - 20:15


"קווי מכחול מעופפים" - על אמנות הקליגרפיה היפנית, מרכז הפגישה יהיה הדגמת קליגרפיה של האמן היפני קזואו אישיאי. ההרצאה תסקור את ההיסטוריה, התיאוריה, הגוונים, וסגנונות הקליגרפיה היפנית, מאז מוצאה בקליגרפיה הסינית ועד ימינו. במסגרת הסדרה טוקיו-תל אביב.


--------


"מרקם, מראה, צבעים, אסתטיקה, טעם" - אמנות המטבח היפני וגלגוליו לשולחן הישראלי מפי המעצב עדלי סטוק.


יום ג' 21 בינואר 18:45 - 20:15


אמנות המטבח היפני וגלגוליו לשולחן הישראלי חווית הסעודה היפנית בה המנות מוגשות בזו אחר זו, הנה כדפדוף במגזין עיצוב משובח או קטלוג של יצירות אמנות. יש הטוענים כי המטבח היפני הוא למעשה תחום נוסף במרחב האמנות. החל במאה ה-16 עם סן- נו-ריקיו וטקס התה, דרך התפתחות הקייסקי ועד רוסנג׳ין במאה ה-20. נבחן כיצד האמנים האלה הטביעו חותמם ואיך הם מהלכים קסם על חלוצי ומובילי אמנות המטבח היפני בארץ. במסגרת הסדרה טוקיו- תל אביב.



קרדיט לצילומים:


קזואו אישיאי, צילום: רון יוסף


קזואו אישיאי, צילום: ענבל כהן חמו (תמונת רקע)


שפים: מנות - רנן ודניאל קומטה. צילום: גל ממליה


פרטי המוכר: בית לאמנות ישראלית