שף ישראל אהרוני: דרך המשי | סרט, הרצאה, שיח פתוח עם השף

התחלה: 14:30 04.01.2020
מיקום:בית ציוני אמריקה | אבן גבירול 26 פינת דניאל פריש 1 תל אביב

שף ישראל אהרוני: דרך המשי | סרט, הרצאה, שיח פתוח עם השף

התחלה: 14:30 04.01.2020
מיקום:בית ציוני אמריקה | אבן גבירול 26 פינת דניאל פריש 1 תל אביב
המכירה באירוע הסתיימה

אנו מתנצלים, בעקבות תקלה בחברת הסליקה לא ניתן לבצע תשלום כעת. עמכם הסליחה


דרך המשי היא סדרה של דרכים יבשתיות וימיות שהחלה לפעול במאה הראשונה לפנה"ס, וקישרה בין שי-אן בסין (צ'אנג-אן במקור) לבין חלקים נרחבים בעולם. נתיבי המסחר השונים והמסועפים שבה חיברו בין המזרח הרחוק, המזרח התיכון, צפון אפריקה ואירופה.


דרך המשי הייתה גם ערוץ התקשורת הגדול והחשוב של העולם העתיק – באמצעותה נדדו תרבויות בין קצוות העולם כשהן לומדות ומשפיעות האחת על השנייה. אחד התוצרים המרהיבים של חילופי הגומלין הללו הוא: קולינריה! סיפורה של דרך המשי הוא גם סיפורו של האוכל שאנו אוכלים היום. מסע של סגנונות וטכניקות מהנודלס במזרח אסיה לפסטה האיטלקית; מאבק על בלעדיות, עושר וטעמים; מה בא לפני מה: הדים סאם, הטורטליני או הדושפרא הבוכרי?


לאורך מסעותיו על דרך המשי, פגש אהרוני (וטעם!) את המאכלים השונים וגילה כי לרבים מהם מכנה משותף. תובנה זו הובילה אותו לחקור את דרך המשי ואת שורשי הזהות שלו ושלנו כבני אדם ולגלות כי הקשר למזרח טבוע ב DNA של כולנו. בהרצאתו המרתקת של השף ישראל אהרוני, אחד מהמפתחים הגדולים של התרבות הקולינרית בישראל, בסגנון הדיבור השוטף ורווי ההומור האופייני לו הוא שוזר עובדות היסטוריות בסיפורים מרתקים בליווי תמונות מרהיבות על הדרך שחיברה בין תרבויות ובין מזרח למערב.


פרטי המוכר: בית ציוני אמריקה


דרך המשי היא סדרה של דרכים יבשתיות וימיות שהחלה לפעול במאה הראשונה לפנה"ס, וקישרה בין שי-אן בסין (צ'אנג-אן במקור) לבין חלקים נרחבים בעולם. נתיבי המסחר השונים והמסועפים שבה חיברו בין המזרח הרחוק, המזרח התיכון, צפון אפריקה ואירופה.


דרך המשי הייתה גם ערוץ התקשורת הגדול והחשוב של העולם העתיק – באמצעותה נדדו תרבויות בין קצוות העולם כשהן לומדות ומשפיעות האחת על השנייה. אחד התוצרים המרהיבים של חילופי הגומלין הללו הוא: קולינריה! סיפורה של דרך המשי הוא גם סיפורו של האוכל שאנו אוכלים היום. מסע של סגנונות וטכניקות מהנודלס במזרח אסיה לפסטה האיטלקית; מאבק על בלעדיות, עושר וטעמים; מה בא לפני מה: הדים סאם, הטורטליני או הדושפרא הבוכרי?


לאורך מסעותיו על דרך המשי, פגש אהרוני (וטעם!) את המאכלים השונים וגילה כי לרבים מהם מכנה משותף. תובנה זו הובילה אותו לחקור את דרך המשי ואת שורשי הזהות שלו ושלנו כבני אדם ולגלות כי הקשר למזרח טבוע ב DNA של כולנו. בהרצאתו המרתקת של השף ישראל אהרוני, אחד מהמפתחים הגדולים של התרבות הקולינרית בישראל, בסגנון הדיבור השוטף ורווי ההומור האופייני לו הוא שוזר עובדות היסטוריות בסיפורים מרתקים בליווי תמונות מרהיבות על הדרך שחיברה בין תרבויות ובין מזרח למערב.


פרטי המוכר: בית ציוני אמריקה