Japanese Night | מאימפריאליזם יפני ועד קערת מרק איטריות

התחלה: 19:30 02.11.2021 סיום:23:00 02.11.2021
מיקום:בית ציוני אמריקה | אבן גבירול 26 פינת דניאל פריש 1 תל אביב

Japanese Night | מאימפריאליזם יפני ועד קערת מרק איטריות

התחלה: 19:30 02.11.2021
סיום:23:00 02.11.2021
מיקום:בית ציוני אמריקה | אבן גבירול 26 פינת דניאל פריש 1 תל אביב
המכירה באירוע הסתיימה

אנו מתנצלים, בעקבות תקלה בחברת הסליקה לא ניתן לבצע תשלום כעת. עמכם הסליחה

לאור הביקוש הרב, נפתח מועד נוסף לערב היפני!

שיתוף הפעולה בין בית ציוני אמריקה ו-Eating Asian ממשיך והפעם: יפן!

19:30 פותחים את הערב עם: Hiyashi Chuka Ramen (ראמן קר)


השף שלכם להערב הוא טומואקי סאסאזקי, הידוע גם כ-סאסאן. הוא גדל בטוקיו והתחיל את דרכו בעולם הבישול במטבח של בר איזקאיה יפני בעיירת הסקי הוקאידו (צפון יפן). לאחר שעבד במספר מסעדות הוא החל לטייל בעולם, בין היתר בדרום אמריקה, אוסטרליה, קנדה, ארה"ב, הודו, נפאל, תאילנד ועוד. בכל מקום הוא חקר, טעם, הריח ובישל. גם בישראל הוא למד את התרבות המקומית וחקר את חומרי הגלם, ולמרות שכולם ציפו ממנו להכין אוכל יפני, הוא תמיד הפתיע עם משהו קצת יוצא דופן עם טאץ' אישי שמביא לידי ביטוי את האהבה שלו ל"פיוז'ן".


Hiyashi-Chuka היא גרסה רעננה וקרה למרק הראמן המפורסם. איטריות הראמן מוגשות קרות עם ni-tamago (ביצה רכה במרינדה), ירקות טריים ופטריות שיטאקה ורוטב על בסיס karashi (סוג של חרדל מיפן).



20:00 הרצאה של איילת אידלברג: יפן - מאימפריאליזם יפני ועד קערת מרק איטריות


מדוע פיתחו הסינים איבה קשה כלפי היפנים שלא פגה עד היום? איזה נזקים גרמו היפנים במדינות שכבשו במזרח אסיה? מה מקומו של האוכל כאלמנט מחבר בין תרבויות ואיך יכולה קערת מרק לנדוד למרחקים ולהשפיע על הקולינריה המקומית?
במחצית הראשונה של המאה ה-20 יצאה יפן למסעות כיבוש ברחבי מזרח אסיה. היא ניצלה את המלחמה באירופה כדי לכבוש את כל מזרח אסיה והפכה את מלחמת אירופה למלחמת עולם. המלחמה באוקיינוס הפסיפי הסתיימה בעזרתן של שתי פצצות אטום שהושלכו על יפן, אך עקבות המלחמה ניכרים עדיין - מעל ומתחת לפני השטח.


בהרצאה זו נצא למסע היסטורי - תרבותי - קולינרי, בין יפן לסינגפור ודרך אינטרסים כלכליים ופוליטיים. נחקור את מקורו של הראמן - קערת מרק האיטריות המפורסמת ביותר בעולם.


איילת אידלברג, אנתרופולוגית, חוקרת תרבויות ודתות של מזרח אסיה, מומחית ליפן



21:00 הקרנת הסרט: דוכן הראמן | Ramen Shop, בימוי: אריק קהו


מאסטו הוא שף ראמן (מרק מסורתי ביפן) צעיר ביפן. לאחר שהתייתם מאביו, הוא מתחיל להתחקות אחר העבר של משפחתו. מאסטו עוזב את ביתו שביפן ויוצא למסע קולינרי בסינגפור, מקום מוצאה של אמו. במהלך המסע הוא מגלה הרבה יותר מסודות משפחה. מפגש עם הסבתא שהייתה מנותקת מאמו שנים יציף מחדש דרמות וסיפורים שהזמן ניסה להשכיח.


(89 דקות, יפנית, תרגום לעברית ואנגלית)


Eeating Asian



פרטי המוכר: בית ציוני אמריקה

לאור הביקוש הרב, נפתח מועד נוסף לערב היפני!

שיתוף הפעולה בין בית ציוני אמריקה ו-Eating Asian ממשיך והפעם: יפן!

19:30 פותחים את הערב עם: Hiyashi Chuka Ramen (ראמן קר)


השף שלכם להערב הוא טומואקי סאסאזקי, הידוע גם כ-סאסאן. הוא גדל בטוקיו והתחיל את דרכו בעולם הבישול במטבח של בר איזקאיה יפני בעיירת הסקי הוקאידו (צפון יפן). לאחר שעבד במספר מסעדות הוא החל לטייל בעולם, בין היתר בדרום אמריקה, אוסטרליה, קנדה, ארה"ב, הודו, נפאל, תאילנד ועוד. בכל מקום הוא חקר, טעם, הריח ובישל. גם בישראל הוא למד את התרבות המקומית וחקר את חומרי הגלם, ולמרות שכולם ציפו ממנו להכין אוכל יפני, הוא תמיד הפתיע עם משהו קצת יוצא דופן עם טאץ' אישי שמביא לידי ביטוי את האהבה שלו ל"פיוז'ן".


Hiyashi-Chuka היא גרסה רעננה וקרה למרק הראמן המפורסם. איטריות הראמן מוגשות קרות עם ni-tamago (ביצה רכה במרינדה), ירקות טריים ופטריות שיטאקה ורוטב על בסיס karashi (סוג של חרדל מיפן).



20:00 הרצאה של איילת אידלברג: יפן - מאימפריאליזם יפני ועד קערת מרק איטריות


מדוע פיתחו הסינים איבה קשה כלפי היפנים שלא פגה עד היום? איזה נזקים גרמו היפנים במדינות שכבשו במזרח אסיה? מה מקומו של האוכל כאלמנט מחבר בין תרבויות ואיך יכולה קערת מרק לנדוד למרחקים ולהשפיע על הקולינריה המקומית?
במחצית הראשונה של המאה ה-20 יצאה יפן למסעות כיבוש ברחבי מזרח אסיה. היא ניצלה את המלחמה באירופה כדי לכבוש את כל מזרח אסיה והפכה את מלחמת אירופה למלחמת עולם. המלחמה באוקיינוס הפסיפי הסתיימה בעזרתן של שתי פצצות אטום שהושלכו על יפן, אך עקבות המלחמה ניכרים עדיין - מעל ומתחת לפני השטח.


בהרצאה זו נצא למסע היסטורי - תרבותי - קולינרי, בין יפן לסינגפור ודרך אינטרסים כלכליים ופוליטיים. נחקור את מקורו של הראמן - קערת מרק האיטריות המפורסמת ביותר בעולם.


איילת אידלברג, אנתרופולוגית, חוקרת תרבויות ודתות של מזרח אסיה, מומחית ליפן



21:00 הקרנת הסרט: דוכן הראמן | Ramen Shop, בימוי: אריק קהו


מאסטו הוא שף ראמן (מרק מסורתי ביפן) צעיר ביפן. לאחר שהתייתם מאביו, הוא מתחיל להתחקות אחר העבר של משפחתו. מאסטו עוזב את ביתו שביפן ויוצא למסע קולינרי בסינגפור, מקום מוצאה של אמו. במהלך המסע הוא מגלה הרבה יותר מסודות משפחה. מפגש עם הסבתא שהייתה מנותקת מאמו שנים יציף מחדש דרמות וסיפורים שהזמן ניסה להשכיח.


(89 דקות, יפנית, תרגום לעברית ואנגלית)


Eeating Asian



פרטי המוכר: בית ציוני אמריקה